perjantai 7. lokakuuta 2011

Päätöksiä

Valtakunnansyyttäjänvirasto on nyt tehnyt päätöksen, ettei Kukon toimia tutkita. Syyttäjien osalta asia on harkinnassa Turun ja Tampereen poliiseilla, eli pitäisi soitella molemmille.

Perustelut on aika erikoiset, ja taas tuo sama ettei oteta kantaa siihen ovatko rikokset tapahtuneet, vaan siihen onko ollut oikeus tehdä esitys tutkinnan rajoittamisesta. Tutkinta voidaan rajoittaa siis vaikka todisteet ovat aukottomat ja mukana tutkintapyynnössä.

Kummastuttaa vaan, miten sitten kannattaa tutkia kaikenlaisia pikkurikoksia, jos taloudellisilla perusteilla jätetään tutkimatta törkeitä ihmisoikeusrikoksia? Luulisi jotenkin ettei murhatutkimuksistakaan niin kovin suurta taloudellista hyötyä synny? Tai RAY:n vaalirahajutuista?

Näiltä sosiaalitädeiltä tuskin paljon sakkorahaa saadaan irti, mutta ne ihmisoikeudet? Ja lasten asema ja kohtalo?

Jotain tarttis tehdä, että tämä muuttuisi, mutta eipä taida olla keinoa. Tämäkin menee ihan sen saman linjan mukaan joka on jo aiemmista päätöksistä tuttu, eli että lähivanhemman oikeuksia ei riko mikään, olkoon että viranomaiset ovat niitä rikoksilla tukeneet.

Valtakunnansyyttäjänvirasto on siis sitä mieltä että minulla ei ollut lapsiini mitään oikeutta, eikä edes selkeitä rikoksia tarvitse tutkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti